The Sohar Hospital expansion detailed layout, here proposed, has been developed according the international standards and guidelines on healthcare facilities. The layout design of the Hospital satisfies the clinical and functional requirements and relationships of each unit with the others. The high design quality generates economic, social and clinical value throughout the lifetime of the building. To comply with built environment, traditional architectural features and forms are selected for the design of the new buildings.
The length of corridors linking the departments of the hospital and the rooms within a department are reduced to a minimum. To improve the patients’ experience and privacy all patient’s rooms are double or single beds with en-suite toilet.
Sustainability is the point in which the needs of Social, Environmental and Economic factors intersect for a mutually beneficial outcome. Our aim is that all consumptions lead to long term improvements in social, environmental and economic spheres


 Location  Sohar – Sultanate of Oman
 Year  2015
 Client  Royal Court Affairs
 Scope of work  Architectural design
 Civil works
 Road and Drainage design
 Furniture and equipment design
 Quantity surveyor and cost control